Fordeler og ulemper med sosiale medier

Samfunnet vi lever i den dag i dag er preget av den teknologiske utviklingen som har vært de siste årene. Teknologien har gitt oss mange fordel er, samtidig som den har ført med seg en del ulemper. Omtrent hele samfunnet tar i bruk de teknologiske godene uten å stille seg kritiske til hvilke problemer de kan medføre.

En av de åpenbart store fordelene med sosiale medier, er det faktum at kommunikasjonen styrkes. Det blir lettere å holde kontakten med de du ellers ikke ville sett så ofte, som for eksempel tidligere kollegaer, slekt og bekjente. Vi kan på en måte si at alle er på ett sted, noe som viser seg igjen på medier som facebook. Det blir jevnlig delt bilder og statuser, hvilket kan være fint for blant annet besteforeldre, som gjerne ikke ser barnebarna sine så ofte som de skulle ønske. Eller venner som har vokst opp, og etablert seg et liv i andre delen av landet, som vil følge med på livene til barndomsvennene sine. Resultatet blir at vi har en enkel oversikt over hva som skjer i andres liv. For min egen del er sosiale medier positivt på den måten at jeg oppretteholder kontakten med vennene mine, mottar og sender bilder, i tillegg til at jeg får ta del i et større fellesskap enn det jeg ville gjort om situasjonen var omvendt.

Likevel er det særdeles viktig å stille seg kritisk til sosiale medier, spesielt med tanke på at ikke alle brukere har like gode intensjoner. Selv om det for så vidt er greit å kunne observere andres profiler uten å snakke med dem, er det også ubehagelig å ikke vite hvem som eventuelt overvåker hvem. Det kan være mange grunner til at andre personer velger å besøke profilen din, og i de aller fleste tilfeller er det utelukkende likegyldige grunner. På grunnlag av dette er det ikke nødvendig å engste seg over det på en daglig basis, men det er likevel lurt å være kritisk til hva du velger å dele med omverden. Det er gjerne ikke alle som trenger å vite adressen din, eller hvilken skole barna dine går på. For utenom dette, kan det også hende at noen prøver å stjele identiteten din, da personopplysningene ikke alltid er like godt beskyttet.

For å oppsummere, ser vi at sosiale medier har betydelig mange fordeler. Man kan enkelt spre budskapet sitt, og holde kontakt med de man vanligvis ikke omgås med på et personlig plan. Dette ville ikke vært mulig dersom mediene ikke eksisterte. På en annen side ville det vært problemer man ikke behøvde å ta stilling til, dersom det var slik at den teknologiske utviklingen uteble.




Informasjon hentet fra:-  https://karolinesmistad.atavist.com/fordeler-og-ulemper-med-sosiale-medier


Sist endret: onsdag, 6. desember 2017, 16:07