Er miljøvern viktigere enn arbeidsplasser?


Apr 20, 2016 22:00
Er miljøvern viktigere enn arbeidsplasser?

Miljøet er et dagsaktuelt tema. Vi mennesker påvirker og endrer naturen ved måten vi lever. Alle trives når det er så fint og rent ute, men dessverre ikke alle forstår at den moderne livstilen vår ødelegger naturen og luft som vi puster inn. Dessuten er det veldig aktuell fattigdoms tema i verden. Et land trenger bedriftene for skape flere arbeidsplasser, men de fleste er opptatt av bare overskudd, og er ikke miljøvennlige. Mange sier at det er ikke moralsk akseptabelt å fortsette tjene penger på måten som gir klimaforurensing som truer menneskeliv.
Etter min mening det å bo i en ren verden er viktigere enn å være rik. Det er viktig å huske på at vi er avhengige av naturen. Det at vi påvirker den, betyr at vi skaper dårligere vilkårene for oss selv. Gjennom bruk av naturen har vi skapt det samfunnet vi har i dag. Naturen forsyner oss med ren luft, frisk vann, mat og medisin. Den trenger vi for å overleve. Dessverre menneskeskapte klimaendringer fører til at leveområdene våre oversvømmes, sykdommer sprer seg, og vi får verre mulighetene for matproduksjon. Stadig blir jorden ikke passelig til oss å bo i, og kanskje etterkommende skal skylde oss for det. Det er kjent at energiforbruk av fossil kull, olje og gass er forurensende, men forbruket er fortsatt økende. Det er sant at disse næringene gir oss flere arbeidsplasser, men jeg synes at det er ikke viktigere enn miljøvern. Det er på tide å satse på de miljøvennlige energialternativer. Det er viktig å bruke naturen på slik måte at de som kammer etter oss skal ha de samme mulighetene.
Et annet poeng er at er det ikke bare gigantiske fabrikker som gir arbeid. Det finnes bærekraftige alternativer, men det er fortsatt for mye mennesker som tror at det å ta hensyn til miljøvern gir mindre arbeidsplasser. Jeg mener at vi må ikke velge enten arbeidsplasser enten naturvern. Vi kan ha begge deler. For det første må myndighetene støtte ikke forurensende næringene, men videre utviklingen og drift av fornybare energikilder og naturvennlige arbeidsplasser. Dessuten hvis vi skal fortsette å bruke natur resursene på slik bærekraftig og forurensning måte, vi vi verken ha jobb eller velferd i framtida.
Avslutningsvis vil jeg understreke at egentlig vi kan ikke velge ta vare på turen eller ikke, vi må gjøre det. Realiteten er at naturen klarer seg helt fint uten oss, men vi klarer oss ikke uten naturen. Det at i dag har vi alt vi trenger, sikrer ikke at det skal vi ha i fremtiden eller at barna oss skal ha et like fint liv slik vi har.


Informasjon fra:-http://lang-8.com/1548389/journals/274936345959413833291443682668501042222

Sist endret: søndag, 10. september 2017, 19:29